ABOUT MARKERMOUSE

Mijn naam is Carlijn en ik werk onder de naam Markermouse. Ik ben een geboren en getogen Heerlense, werkzaam in de GGZ.
 
Mij artistname Markermouse verwijst naar het materiaal waarmee ik werk en naar onderstaande schets van het muisje dat ik al zittend in Union Square Park in mijn geliefde stad New York heb gemaakt. Dit muisje ben ikzelf, dagdromend over markers.
Door dit schetsje, in combinatie met mijn vele bezoeken aan New York en mijn interesse voor de underground, is tekenen een belangrijk gedeelte van mijzelf geworden…Een gerichte kunstopleiding heb ik niet gevolgd; ik teken omdat ik er blij van wordt en energie van krijg.
 
Mijn tekenstijl kenmerkt zich door het gebruik van markers en fineliners. Ik maak voornamelijk autonome tekeningen waarin ik wordt geïnspireerd door het leven in grote steden en de hiphopcultuur, waarbij de sfeer uit de 70-er, 80-er en 90-er jaren mij het meeste aanspreekt. De metro maakt voor mij een stad compleet. Een mysterieuze en soms onheilspellende ontmoetingsplek tussen mens en dier, waar al piepend en stommelend, cultuur, creativiteit en diversiteit samenkomen.
Daarnaast maak ik korte strips, veelal met een knipoog naar mijzelf en gebaseerd op ontmoetingen of situaties binnen mijn werk en persoonlijke leven. 
Mijn motto: volg je eigen stroming en doe gewoon lekker gek als je daar zin in hebt!