ABOUT MARKERMOUSE

Mijn naam is Carlijn Urlings en ik werk onder de naam Markermouse. Ik ben een geboren en getogen Heerlense, werkzaam in de GGZ. 
 
Mij artistname Markermouse verwijst naar het materiaal waarmee ik werk en naar onderstaande schets van het muisje dat ik al zittend in Union Square Park in mijn geliefde stad New York heb gemaakt. Dit muisje ben ikzelf, dagdromend over markers.
Door dit schetsje, in combinatie met mijn vele bezoeken aan New York en mijn interesse voor de underground, is tekenen een belangrijk gedeelte van mijzelf geworden…Een gerichte kunstopleiding heb ik niet gevolgd; ik teken omdat ik er blij van wordt en energie van krijg.
Mijn tekenstijl kenmerkt zich door het gebruik van markers en fineliners. Ik maak voornamelijk autonome tekeningen waarin ik wordt geïnspireerd door het leven in de grote steden, straatfotografie en creatieve uitingen binnen de straatcultuur zoals dans, muziekstijlen Hiphop en Dancehall, Graffiti en Streetwear. De sfeer uit de 70-er, 80-er en 90-er jaren spreekt mij hierin het meeste aan. En de metro… onlosmakelijk verbonden met een grote stad. De ondergrondse ‘melting pot’. Een mysterieuze en soms onheilspellende ontmoetingsplek tussen mens en dier, waar al piepend en stommelend, cultuur, creativiteit en diversiteit samenkomen: de plek waar ik helemaal in mijn element ben. Daarnaast maak ik korte strips, veelal autobiografisch en gebaseerd op ontmoetingen en situaties binnen mijn werk of persoonlijke leven en soms ook gewoon over onderwerpen die mij spontaan invallen.
Mijn motto: volg je eigen stroming en doe gewoon lekker gek als je daar zin in hebt!